E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş zirvede---

Petrolde yükseliş zirvede

Petrolde yükseliş zirvede
18 Ekim 2021 - 08:16 borsagundem.com

Batı Teksas petrolünde fiyat Ekim 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı

Kovid-19 salgınının etkilerinden toparlanma ile birlikte talebin yükselmeye devam etmesi uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını son yılların en yüksek seviyelerine taşımaya devam ediyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı Ekim 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarken, ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı da Ekim 2018'den bu yana görülen en yüksek seviyeden işlem görüyor.

NYMEX'de Kasım vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı bu sabah 83,73 dolar/varile kadar yükseldi ve şu sıralarda Cuma gününe göre 1,23 dolar artışla 83,51 dolar seviyesinde.

ICE'de Aralık vadeli Brent petrolü de 86,04 dolar/varil seviyesinin test edilmesinin ardından Cuma gününe göre 0,93 dolar yükseliş ile 85,79 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, doğal gaz fiyatlarında rekor artış sonrası petrole yönelimin dördüncü çeyrekte ham petrol talebini 450 bin varil/gün artıracağı beklentisini fiyatlara destek verdiğini vurguluyorlar. Brent petrolünde 86 dolar/varil seviyesinin yeniden geçilmesi halinde hareketin 86,65 dolar/varil seviyesinin üzerine kadar devam edebileceğini vurguluyorlar.

Altın, haftaya yatay başladı

 

Suudi Arabistan, vatandaşlarına Lübnan'a gitmeme çağrısı

 

Yemen'de finansal işlemler durduruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)