E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş sürüyor---

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor
14 Nisan 2015 - 21:38 borsagundem.com

Petrol, ABD üretimindeki patlamanın sona erdiği spekülasyonları ile yükselişi 4. güne taşıyor

Petrol, ABD hükümetinin petrol üretimi patlamasının yavaşaladığı tahmininde bulunmasının ardından yükselişi 4. güne taşıyor.

Petrol vadelileri, New York’ta yüzde 3.5 kadar yükseldi. Energy Information Administration’ın (EIA) Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Kuzey Dakota gibi bölgelerden gelen üretim Mayıs ayında günlük 57,000 varile düşecek. EIA söz konusu açıklaması ile 2013’ten bu yana ilk kez düşüş görüleceği yönünde tahminde bulundu. Dünya güçleri ile İran arasındaki nükleer anlaşma müzakerelerinin 30 Haziran’ın ötesine sarkabileceği belirtiliyor.

Petrol, ABD’deki üretim patlamasının sona ereceği ve İran petrol arzı artışının ertelenebileceği spekülasyonları ile yükseliş kaydediyor. Küresel arz fazlası sorunu 2014’te petrol fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 gerilemesine neden olmuştu.

Sydney’deki CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, “Petrol üretiminde düşüş olacağı ile ilgili haberler görünümde yapıcı etki yaratıyor” dedi.

Mayıs vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı Nymex elektronik işlemlerde 1.72 dolar yükselerek, New York saati ile 13:57’de varil başına 53.63 dolara geldi. Kontrat Pazartesi günü 27 sent artış göstererek 51.91 dolar ile 7 Nisan’dan bu yana en yüksek kapanışı yaptı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 3.9 üstünde seyrediyor.

Mayıs vadeli Brent petrol kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 1.03 dolar 1 değerlenerek varil başına 58.96 dolardan alıcı buldu. Daha aktif olan Haziran vadeli kontrat 1.16 dolar artış ile 60.20 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.41 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)