E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde üretim artırımının fiyatlara etkisi---

Petrolde üretim artırımının fiyatlara etkisi

Petrolde üretim artırımının fiyatlara etkisi
30 Haziran 2021 - 08:51 borsagundem.com

Goldman Sachs OPEC+'dan 500 bin varil/gün artırım ve petrolde 1 milyon varillik artışın fiyatı 2-3 dolar düşürmesini bekliyor

Goldman Sachs OPEC+ Bakanlar Ortak İzleme Komitesi'nin 1 Temmuz'da yapacağı toplantıda Delta varyantının yarattığı riskleri dikkate alacağını ve üretim artırımında taktiksel davranmayı sürdüreceğini öngördü.

OPEC+ üyelerinin Delta varyantının yayılmasına karşı alınacak önlemlerin talepte toparlanmayı yavaşlatabileceğinden endişe edeceklerini öngören Goldman Sachs, OPEC+'nın Ağustos ayı için üretimi 500 bin varil/gün artırmayı tartışmalarını beklediğini ifade etti.

Global petrol talebinin yılsonuna kadar 2,2 milyon varil/gün daha artacağını tahmin eden Goldman Sachs, piyasada 5 milyon varil/gün arz açığı oluşmasını beklediklerini vurguladı. Piyasada hali hazırda 2,3 milyon varil/gün arz açığı bulunduğunu tahmin eden Goldman Sachs,  stokların 330 milyon varil/güne gerilediğini de öngördü.

FİYAT ETKİSİ

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs petrolde 1 milyon varillik artışın fiyatı 2-3 dolar düşürmesini bekliyor.

Kuruluş tarafından yarın yapılacak OPEC toplantısının ele alındığı raporda, OPEC+'ın Ağustos ayı için günlük 1 milyon varillik bir üretim artışı yapmasının petrolün varil fiyatını 2-3 dolar aşağı çekebileceği kaydedildi.

Petrol fiyatları dün gece açıklanan ABD stok verilerinde görülen düşüş sonrasında üst üste 2. günü de yükselişle tamamlamıştı.

Altın, güçlenen dolardan darbe aldı

 

Hareketli geçen ayın son gününde kurlar sakin

 

Asya borsalarında yükseliş

 

Biden’ın vergi artışının borsaya etkisi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)