E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde talep desteği---

Petrolde talep desteği

Petrolde talep desteği
31 Mayıs 2021 - 08:10 borsagundem.com

Yılın ikinci yarısında talebin arzı aşacağı beklentileri petrol fiyatlarını destekliyor

Gözler OPEC+'nın bu hafta yapacağı toplantıda olsa da, gelecek çeyrekte talebin arzı aşacağı beklentileri petrol fiyatlarını destekliyor.

ICE'de Ağustos vadeli Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 44 cent artışla 69,16 dolar seviyesine yükselirken, NYMEX'de Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü de 46 cent yükselişle 66,78 dolar seviyesinden işlem görüyor.

75 DOLAR BEKLENTİSİ

ANZ, Brent petrol için yılsonu 75 dolar beklentisini sürdürüyor. Kuruluş tarafından hazırlanan raporda artan aşılamaların önümüzdeki dönemde ABD'de ve Avrupa'da mobiliteyi artırmasının beklendiği belirtildi.

Yılın 3. çeyrek döneminde petrol piyasasında talebin arzdan 650 bin varil fazla olacağını öngören ANZ, son çeyrek için ise bu rakamın 950 bin varile çıkacağını tahmin etti.

OPEC+'ın bugün ve yarın yapılacak toplantısında Temmuz ayı için kademeli 840 bin varil üretim artışını onaylamasını beklediğini de aktaran kuruluş, yılsonu için 75 dolar olan Brent petrol fiyat tahminini teyit etti.

Altın yeniden kritik direncin üzerinde

 

Kripto paraya SPK gözetimi

 

Asya borsaları, Çin verisi sonrası karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)