E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde stoklar arttı, fiyatlar düşüşe geçti---

Petrolde stoklar arttı, fiyatlar düşüşe geçti

Petrolde stoklar arttı, fiyatlar düşüşe geçti
10 Eylül 2020 - 08:42 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarındaki artışın arz endişelerini güçlendirmesi sonrası geriledi

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektör verilerinin ham petrol stokların arttığını göstermesinin ardından, küresel talep toparlanmasına dair endişelerin artması ile, önceki seanstaki keskin yükselişinden sonra tekrardan düşüşe geçti.

Vadeli kontratlar New York piyasasında %3.5 yükseldikten sonra varil başına 38 doların altında işlem gördü. Özel sektör destekli Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, stoklar geçen hafta 3 milyon varil kadar yükseldi. Eğer açıklanan özel sektör verisi, hükümetin açıkladığı stok verileriyle örtüşürse, altı haftalık düşüş serisi son bulacak.

Amerikan ham petrol göstergesi, virüs öncesi enerji talebi seviyelerine dönmenin beklenenden uzun süreceğine dair işaretlerle, bu ay %11 düşüş yaşadı. Rafinerilerin bakım sezonunun yaklaşması da pandemi yüzünden halihazırda negatif talep görünümünü olumsuz etkiliyor.

Piyasanın durgunluğa girdiğine dair işaretlerle, Enterprise Products Partners LP, Permiyen Havzası ile ABD Körfez Sahili arasındaki petrol boru hattının uzatılması projesini iptal etti. Bu karar, Suudi Arabistan’ın Asyalı müşterilerine Ekim teslimatı için fiyat indirimi uygulamasından sonra geldi.

Singapur’daki Vanda Insights danışmanlık şirketi kurucusu Vandana Hari, “Şu an gördüğümüz, petrol fiyatlarında sağlıklı bir aşağı yönlü düzeltme” dedi ve “Genel kanının aksine contango devam ederken vadeliler de yükselmeye devam ediyordu ve Çin’in talebindeki düşüş dahil edilmemişti” diye ekledi.

Ekim vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 12:01’de %0.7 düşerek varil başına 37.79 dolar seviyesine geriledi. Kontrat Salı günü 367.36 dolar ile 12 Haziran’dan beri en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

Kasım vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures piyasasında, Çarşamba günü %2.5 yükseldikten sonra %0.4 düşerek varil başına 40.61 dolar seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)