E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde Rusya'ya çifte darbe: Brent ve Ural petrolü 7 ayın dibinde---

Petrolde Rusya'ya çifte darbe: Brent ve Ural petrolü 7 ayın dibinde

Petrolde Rusya'ya çifte darbe: Brent ve Ural petrolü 7 ayın dibinde
06 Haziran 2019 - 08:22 borsagundem.com

Ham petrol fiyatları haftayı "düşüş trendi" ile geçiriyor. Brent petrolün varil fiyatı dün 59,45 doları görerek ocak ayından beri en düşük seviyeye indi

Ham petrol fiyatları haftayı "düşüş trendi" ile geçiriyor. Brent petrolün varil fiyatı dün 59,45 doları görerek ocak ayından beri en düşük seviyeye indi. Diğer yandan Rus Ural petrolü ruble bazında da ucuzlamaya devam ediyor. Varil fiyatı dört ay aradan sonra bütçede belirlenen rakamın altına düşerek 4 bin rubleye geriledi. Kommersant’ın haberine göre, Ural petrolünün varil fiyatı bütçe rakamının (4 bin 100 ruble) altına düştü.  

Böylece 15 Mayıstan itibaren Ural petrolü yüzde 18 ucuzladı. Bu, Ural petrolün fiyatında Kasım 2018 döneminden bu yana yaşanan en ciddi düşüş oldu.

Avrupa petrol piyasasında fiyatlardaki gerileme Ural petrolüne de yansıdı. Varil fiyatı 8 Marttan bu yana en düşük rakam olan 63 dolara indi. 

ABD’nın dış politikalarındaki belirsizliğin yatırımcıları tedirgin etmesinin petrol fiyatlarını aşağı çektiği belşirtiliyor.

Analister, İran’dan petrol sevkiyatının azalması, OPEC+ üretim kısıntısı anlaşması gibi faktörlerin de petrol fiyatlarının gidişatında belirleyici olacağına dikkat çekiyor. (Turkrus)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)