E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde ralli henüz sona ermedi---

Petrolde ralli henüz sona ermedi

Petrolde ralli henüz sona ermedi
04 Nisan 2016 - 09:00 borsagundem.com

RBC Capital Markets baş emtia stratejisti Helima Croft, petrol fiyatlarında yaşanan rallinin geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşe rağmen henüz sona ermediğini belirtti

Petrol fiyatlarında toparlanmanın OPEC üyesi ve üyesi olmayan üreticileri 17 Nisan'da Doha'da bir araya getirecek toplantı sonrasında devam edeceğini öngören Croft, "17 Nisan toplantısında üretimin dondurulması yönünde gelecek bir karar petrol fiyatlarında ralli için bir katalizör olacak" diye konuştu. 

Croft, Suudi Arabistan'ın 17 Nisan'da üretimi dondurmayı kabum etmesi ve yaz boyunca üretimini artırmaması halinde bunun yüzbinlerce varil petrolün piyasadan çekilmesi anlamına geleceğini ve bunun fiyatlara yansıyacağını vurguladı.

Ancak petro fiyatının 50 dolar/varil seviyesine geri gelmesinin zaman alacağını ifade eden Croft, 4. çeyrekte 50 dolar/varil seviyesinin görüleceği beklentisini devam ettirdiğini belirtti. Croft, 50-60
dolar/varil aralığına toparlanma için ise stokların azaltılması konusunda daha fazla şey yapılması gerektiğini ifade etti.

Enflasyonda düşüş devam eder mi?

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 04/04/2016

 

BİST-100 güne yatay pozitif başlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)