E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde negatif seyir---

Petrolde negatif seyir

Petrolde negatif seyir
09 Aralık 2022 - 09:10 borsagundem.com

Petrolde bu hafta Çin'den gelen gevşeme haberlerine rağmen ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerle negatif bir seyir izlendi.

Petrol, ekonomik görünüme ilişkin endişelerin Çin'in katı virüs kısıtlamalarının gevşetilmesi ve ABD ham petrol kesintisine gölge düşürmesiyle haftalık yaklaşık yüzde 10'luk düşüş kaydetti.

ABD ham petrolü cuma günü varil başına 72 dolar civarında işlem gördü. Petrol piyasası ayrıca, fiyatları büyük dalgalanmalara eğilimli bırakan kalıcı bir likidite eksikliği ile karşı karşıya.

Keystone'daki sızıntıdan sonra boru hattının kapanması, ABD'deki ham petrol akışında kesinti yarattı. Ancak yatırımcılar hattın en az bir bölümünün yakında yeniden faaliyete geçeceğini düşünüyor.

Mizuho Bank Asya Ekonomisi ve Stratejisi Başkanı Vishnu Varathan, "Küresel para politikası sıkılaştırmasına eşlik eden daha geniş durgunluk korkuları petrolü aşağı çekti ve para politikasındaki gecikmeler göz önüne alındığında, bir 'sıkılaştırma duvarı' olabilir” dedi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin bir resesyondan kaçınmaya devam ettiğini düşünse de, merkez bankalarının para politikasını sıkılaştırmasıyla ham petrol, kötüleşen bir ekonomik görünümle 2019 ortasından bu yana ilk kez arka arkaya çeyreklik düşüş yolunda.

Bakır ve demir fiyatları zirvede

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

ABD'den Türkiye'ye Rus petrolü çağrısı

 

ABD, petrol fiyatı tahminini aşağı yönlü revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)