E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde Libya etkisi---

Petrolde Libya etkisi

Petrolde Libya etkisi
05 Ağustos 2013 - 16:25 borsagundem.com

Batı Teksas türü ham petrol fiyatları, Libya'nın kapatılan petrol terminallerini tekrar açması sonrasında gerilemeye devam ediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, Libya'nın protestolarla kapanan petrol terminallerini tekrar açmasıyla düşüşünü ikinci güne taşırken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de yemin töreninde ılımlı bir yaklaşım içerisinde olacağını söyledi. Bu gelişmeler üzerine petrol vadelileri yüzde 1.1 kadar geriledi.
Libya'da parlamentonun enerji komitesi başkanı Naji Mokhtar'ın açıklamaşarına göre, Marsa el Hrega limanı tekrar açılırken ilk ihracat sevkiyatı 1 Ağustos'ta yapıldı. İran'da Ruhani dün görev yeminini yaparken, ABD ve Avrupa Birliği'nin İran Körfezi üzerindeki ülkenin nükleer programlarını bitirmeye yönelik yaptırımlarına son vermesi gerektiğini, bunların petrol ihracatını olumsuz etkilediğini söyledi.
Londra'da bulunan Jefferies Bache Ltd. kıdemli brokerlarından Christopher Bellew, "İran ve ABD arasındaki uzlaşma petrol fiyatlarını değiştirebilir. Brent geçen hafta 106 doların aşağısına gerilemişti, yakın tekrar o seviyelere doğru gidebilir" yorumunu yaptı.
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı 1.22 dolar kadar geriledi ve Londra merkezli ICE Futures Europe'da Londra saati ile 13:02'de 107.73 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolün WTI ile olan farkı 1.91 dolar olarak gerçekleşti. Fark, cuma günü kapanışta 2.01 dolar olarak görülmüştü.
Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı 1.01 dolar gerileyerek Nymex elektronik işlemlerinde 105.93 dolardan işlem görürken, erken saatlerde yüzde 0.7'ye varan artışları sildi. Vadeli kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 13 altında gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)