E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde kısıntı yıl sonunu bulabilir---

Petrolde kısıntı yıl sonunu bulabilir

Petrolde kısıntı yıl sonunu bulabilir
08 Mayıs 2017 - 12:52 borsagundem.com

Suudi enerji bakanı:Petrol üretim kısıntısı 2017 yılının tamamına ve sonrasına uzayabilir

Suudi Arabistan'ın enerji bakanı Halid el-Falih, petrol piyasasının yıllar süren stok fazlasından sonra yeniden dengeye oturmaya başladığını fakat OPEC'in yılın ilk yarısı için planladığı petrol üretim kısıntılarının 2017'nin tamamına uzatılmasını yine de beklediğini belirtti.
Suudi Arabistan'ın fiili lideri olduğu Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve üye olmayan Rusya da dahil olmak üzere diğer bazı üreticiler, piyasayı canlandırabilmek için 2017 yılının ilk yarısında üretimi günlük 1.8 milyon varil düşürmek için anlaşmaya varmışlardı. Fakat küresel stoklar yüksek kalmaya devam ederek ham petrolün varil fiyatını yeniden 50 doların altına çekti. Bu durum OPEC'in üretim kesintisi uygulamasını yılın geri kalanında da devem ettirmesi için örgüt üzerinde baskı yaratıyor. Kuala Lumpur'da yapılan bir toplantıda konuşan Kuveyt Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Falih, "Toplantıya katılan üyelerle yaptığım görüş alışverişine göre, anlaşmanın yılın ikinci yarısına ve muhtemelen daha da sonrasına uzatılacağına güvenim tam" dedi.
Falih son zamanlarda petrol fiyatlarındaki gerilemenin düşük talep sezonu ve rafineri onarımlarına denk geldiğini belirterek, OPEC üyesi olmayan ülkelerin ve ABD'nin üretimindeki artışın da etkisini gösterdiğini belirtti. Falih buna rağmen piyasaların, petrolün varil fiyatının 30 doların altına düştüğü geçen yılda yaşanan en düşük seviyelerden yeniden yükseldiğini hatırlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)