E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde hedef 60 dolar---

Petrolde hedef 60 dolar

Petrolde hedef 60 dolar
18 Ocak 2021 - 17:14 borsagundem.com

Danske Bank, Brent petrol tahminlerini yükseltti

Danske Bank tarafından hazırlanan rapora göre, Brent petrol fiyatının 2021 yılının sonunda 60 dolar civarında olması bekleniyor. 

Kuruluşun değerlendirmesinde yakın vadede Avrupa'da artan vaka sayıları nedeniyle getirilen kısıtlamaların 2-3 ay daha yürürlükte kalmasının beklendiği kaydedildi. Durumun petrolde talebi baskı altında tutacağı öngörüldü.

Yılın 2. ve 3. çeyrek dönemlerinde ekonomilerde tam açılma öngören kuruluş, bağlantılı olarak petrol talebinin de artacağını öngördü.

Raporda, 1. ve 2. çeyrek için Brent petrol fiyat hedefi 45 dolardan 55 dolara yükseltildi. 3. çeyrek hedefi 55 dolardan 60 dolara çıkarken, son çeyrek talebi ise 60 dolar olarak kaldı.

Kuruluş, 2022 yılında ise Brent fiyatını ortalama 65 dolar öngördü.

Petrol fiyatları hafta başlarken geriledi

Doların altın üzerinde etkisi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Agandigan18 Ocak 2021 20:32

    1-tüm araçlar elektrikli olacaksa petrolü kim kullanacak 2-petrole talep azalacaksa fiyatları niye yükselecek 3-üç ay önce petrolde talep uzun yıllar düşük kalacak diyen global yatırım kuruluşları ne okdu da birden karar değiştirdi 4-finans ve emtia piyasalarında hiç bir fiyatlama gerçekleşecek olan ya da gerçekleşen tahminler üzerinden değil.o emtiayı ya da finansal enstrümanı almış yatırımcı sayısı üzerindrn yapılmakta.eğer yatırımcı sayısı yüksekse uzun süre fiyatlar düşük tutulmakta. 5-fiyatlamalar sadece algı ile yapılmakta bir yatırım aracının fiyatı düşürülecekse dünyada olur olmaz klumsuz haberler pompalanmakta.yükseltilecekse birdrn olumsuz haberler yerini okumlu havaya bırakmakta.yani çeşmenin sahibi dünya finansını yöneten (ingiltere amerika) ne derse o oluyor.