E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde gözler OPEC+ toplantısında---

Petrolde gözler OPEC+ toplantısında

Petrolde gözler OPEC+ toplantısında
05 Ekim 2022 - 08:28 borsagundem.com

OPEC+ üretimi 2 milyon varil/güne varan miktarda kısmayı değerlendiriyor

OPEC+ enerji ve petrol bakanlarının bugün Viyana'da yapacakları ve 2 yıl sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştirilecek toplantıda üretimin 2 milyon varil/güne varan miktarda kısılmasının değerlendirildiği bildirildi.

Konuya yakın kaynaklara göre, bugünkü toplantı öncesinde Suudi Arabistan ve Rusya, üretimin 1-2 milyon varil/gün kısılması yönünde bastırıyorlar.

Kaynaklar, üretim kısıntısına Suudi Arabistan'ın gönüllü olarak yapacağı bir kısıntının eklenip eklenmeyeceğinin belirsizliğini koruduğunu belirtirken, ABD'nin üretim kısıntısına gidilmemesi için baskı yapmakta olduğunu da vurguladılar.

Analistler, OPEC+'nın üretim kısıntısı alması halinde Biden yönetiminin Kasım ayında yapılacak ara seçimler nedeniyle buna tepki vermek zorunda kalacağını öngörüyorlar. Biden yönetiminin politik reaksiyon verme zorumluluğu çerçevesinde stratejik rezervlerinden daha fazla petrol satışı açıklayabileceğini belirtiyorlar.

Kuveyt Petrol Bakanı Muhammed al-Fares OPEC+ toplantısı için gittiği Viyana'da yaptığı açıklamada, OPEC+'nın ana odak noktasının fiyatları kontrol etmekten çok piyasanın ihtiyacı için yeterli petrolü sağlamak olduğunu söyledi.

Al-Fares, "Kuveyt global petrol piyasasında istikrarı sağlamaya ve fiyat dalgalanmalarını engellemeye istekli" dedi.

ABD, piyasaya petrol salınımını durduruyor

 

Aramco CEO: Yedek petrol üretemeyen dünya korkmalı

 

Petrolde temkinli bekleyiş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)