E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde düşüş sürüyor---

Petrolde düşüş sürüyor

Petrolde düşüş sürüyor
22 Aralık 2020 - 08:29 borsagundem.com

Korona virüste mutasyon endişeleri petrol fiyatlarını geriletmeye devam ediyor

İngiltere'de Kovid-19'un mutasyona uğradığının tespit edilmesi ve pek çok ülkenin mutasyona uğramış virüsün yayılmasını ünlemek için İngiltere ile sınırlarını kapatması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını aşağı çekmeye devam ediyor. 

Korona virüsün daha hızlı bulaşan bir mutasyonunun ortaya çıkmasının global petrol talebini düşürecek daha sıkı kapatma ve karantina tedbirlerine yol açacağı endişeleri ile dün yaşanan aşağı hareketin ardından ICE'de Brent petrolü bu sabah 25 cent daha gerileyerek 50,66 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de düne göre 31 cent kayıpla 47,66 dolar/varil seviyesinde. 

Analistler, ABD Doları'nın güvenli liman olarak ön plana çıkması ve değer kazanmasının da petrol fiyatları üzerinde baskı yarattığını ifade ediyorlar.

Axi'nin piyasa stratejisti Stephen Innes yaptığı değerlendirmede "Politika yapıcıların 2021'e nasıl hareket edecekleri daha iyi anlaşılana kadar petrol için aşağı yönlü riskler yukarı yönlülerden daha büyük olacak" diye konuştu.

Analistler, korona virüste mutasyon endişelerinin yatışması halinde petrol fiyatının tekrar 52 dolar/varil seviyesinin üzerine, 52,48 dolar sevilerine toparlanabileceğini de ifade ediyorlar. 50,56 dolar/varil desteğinin altında gelinmesi halinde 49,38 dolar/varile kadar bir geri çekilme de olası.

ABD vadelilerinde düşüş sürüyor

Asya borsaları kısıtlamalar ile geriledi

İran'dan Rusya açıklaması: Anlaştık

Foreign Affairs: Türk SİHA'lar oyunun kurallarını değiştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)