E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde Çin endişesi---

Petrolde Çin endişesi

Petrolde Çin endişesi
15 Ağustos 2022 - 10:21 borsagundem.com

Petrol, Çin'e yönelik endişeler ve İran'dan daha fazla arz beklentisi nedeniyle yeni haftaya düşüşle başladı.


ABD ham petrolü Cuma gününü yüzde 2,4 düşüşle tamamlamasının ardından varil başına 91 dolara düştü.

Çin Merkez Bankası (PBOC), ekonomiye desteği arttırmak için faiz oranlarını beklenmedik bir şekilde 10 baz puan düşürdü. Ülkenin petrol talebi geçen ay yıllık bazda yaklaşık yüzde 10 düştü.

Piyasalarda, İran'la nükleer anlaşmayı yeniden canlandırma süreci öne çıkıyor. İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü yakın zamanda anlaşmanın imzalanabileceğini, son müzakerelerde önemli ilerleme sağlandığını belirtti.

Ham petrol fiyatları, ekonomik yavaşlama endişeleri üzerine son birkaç ayda düştü ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından elde ettiği tüm kazançları geri verdi. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na göre, para yöneticileri ham petrol üzerindeki yükseliş tahminlerini iki yıldan fazla sürenin en düşük seviyesine indirdi.

Singapur merkezli Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Çin'de yenilenen Kovid karantinaları talebe baskı yaparken resesyon endişeleri de artıyor, arz endişeleri ise ortadan kalktı" dedi. Hari, İran arzının geri dönme ihtimalinin düşüş eğilimine katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Çin'de ekonomik toparlanma, Kovid-19 salgınlarının tüketici ve şirket harcamalarını etkilemesiyle Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde zayıfladı. Sanayi üretimi bir yıl öncesine göre yüzde 3,8 arttı, Haziran'daki yüzde 3,9'dan ve ekonomistlerin yüzde 4,3'lük artış tahmininden daha düşük gerçekleşti. Tesislerin bakım nedeniyle kapanmasıyla petrol rafinerisi de düştü.(Bloomberg)

Bu geceden itibaren: Akaryakıta bir zam daha!

 

Metal fiyatlarında düşüş

 

Bitcoin kritik seviyenin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)