E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol zirveyi test etti---

Petrol zirveyi test etti

Petrol zirveyi test etti
08 Mart 2021 - 08:11 borsagundem.com

Brent petrolü Ocak 2020'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi test etti

Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine Yemenli Husiler tarafından saldırı gerçekleştirildiği haberlerinin etkisi ile petrol fiyatları hızlı yükseliş gösterdi.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı korona virüs salgınının başından bu yana ilk kez 70 dolar/varil seviyesini aştı.

Brent petrolünün varil fiyatı 8 Ocak 2020'den bu yana ilk kez 71,38 dolar/varile kadar yükseldi ve şu sıralarda Cuma gününe göre 1,52 dolar artışla 70,88 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de Ekim 2018'den bu yana ilk kez 67,98 dolar/varil seviyesine kadar çıktı. Şu sıralarda 1,45 dolar artışla 67,54 dolar/varil seviyesinde.

Yemenli Husiler, Pazar günü silahlı IHA'lar ve füzeler ile Aramco'nın Ras Tanura petrol ihracat terminaline saldırdılar.

Analistler, kısa vadede petrol fiyatlarında yükseliş yaşanabileceğini, yatırımcıların Suudi Arabistan'ın petrol arzında olası aksaklıklara yönelik bir risk primini fiyatlara yansıtmak isteyeceklerini belirtiyorlar.

ICE'de Brent petrolü için direnç seviyesi 71,50 dolar/varil olarak gösteriliyor. Buranın üzerinde ise 71,80 dolar/varil direnci var.

Altında bu kez tahvil desteği

 

Tahvil faizlerindeki artışa Yellen yorumu

 

Libya ordusu: Hafter milletvekillerinin geçeceği yolu açmıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)