E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yükselişini 48 dolar civarında durdurdu---

Petrol yükselişini 48 dolar civarında durdurdu

Petrol yükselişini 48 dolar civarında durdurdu
23 Ağustos 2017 - 07:58 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de akaryakıt stoklarının arttığını gösteren verinin ardından yükselişini varil başına 48 dolar civarında durdurdu

Petrol , ABD'de özel sektörün açıkladığı verilere göre akaryakıt stoklarının geçen hafta arttığını ve stoklardaki düşüşü dengelediğini göstermesinin ardından yükselişini varil başına 48 dolar civarında durdurdu.

Petrol New York'ta, Salı günü bir haftanın en sert düşüşünün ardından toparlanması sonrası yüzde 0.3 geriledi. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, akaryakıt stokları geçen hafta 1.4 milyon vari artarken, ham petrol stokları 3.6 milyon varil düştü. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Çarşamba günü açıklayacağı verilerin, Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, hem benzin hem ham petrol stoklarının düştüğünü göstermesi bekleniyor.

Petrol, yatırımcıların dikkatlerini arz fazlasının beklenenden daha yavaş azamasına neden olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim kısıntılarına karşılık artan küresel üretim artışına çevirmeleri ile birikte varil başına 50 doların altında dalgalandı. Libya'da güvenlik güçleri, kilit önemdeki petrol boru hattını yeniden açtı ve ülkenin en büyük petrol sahasında üretimin yeniden başlaması için önemli bir adım attı.

Sydney'de Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Daniel Hynes, "API verilerine ihtiyatla yaklaşılmalı, zira bu veriler EIA verileri ile her zaman paralel çıkmıyor" dedi ve "ABD'de otomobil kullanımının arttığı yaz döneminin sonuna yaklaşılması ile birlikte, dikkatler ABD benzin piyasasında olacak. Önümüzdeki birkaç hafta rafineri kapasite kullanımı ve benzin stok verilerini izleyeceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

Ekim vadei Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 15 sent düşerek Hong Kong saati ile 11:03'te varil başına 47.68 dolara indi. Topam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 35 altındaydı. Eylü kontratı Salı günü 27 sent yükselerek 47.64 dolardan vadesini doldurdu.

Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 19 sent ya da yüzde 0.4 düşüşle varil başına 51.68 dolara indi. Fiyatlar Salı günü 21 sent ya da yüzde 0.4 yükselerek 51.87 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasa 4 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)