E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yeniden yükselişe geçti---

Petrol yeniden yükselişe geçti

Petrol yeniden yükselişe geçti
07 Aralık 2021 - 09:09 borsagundem.com

Son günlere kadar yükseliş eğilimini koruyan petrol fiyatları yeni varyantın etkisiyle düşüşe geçti. Ancak düşüş uzun sürmedi omikron endişelerinin yatışmaya başlamasıyla yükseliş yeniden başladı

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları KOVID-19'un yeni varyantı Omikron'ın küresel ekonomide büyümeyi yavaşlatacağı endişelerinin azalması ile yükseldi.

2015 nükleer anlaşmasının canlandırılması için Viyana'da yapılan görüşmelerde ilerleme sağlanamamasının İran'ın petrol piyasalarına dönüşünü geciktirecek olması da petrol fiyatlarına destek verdi.

ICE'de Şubat vadeli Brent petrolünün varil fiyatı 75 cent artışla 73,83 dolar seviyesinde. NYMEX'de Ocak vadeli Batı Teksas petrolü de 1,01 dolar yükselişle 70,50 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, Suudi Arabistan'ın pazar günü Asyalı müşterileri için Ocak ayı petrol satış fiyatına zam yapmasının petrol piyasasına olan güvene işaret etmesinin de fiyatlara destek vermeye devam ettiğini vurguluyorlar.

OPEC, petrol piyasasına göre arzı ayarlamaya devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)