E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ve zayıf dolar gelişen ülke paralarına yaradı---

Petrol ve zayıf dolar gelişen ülke paralarına yaradı

Petrol ve zayıf dolar gelişen ülke paralarına yaradı
07 Nisan 2016 - 09:49 borsagundem.com

Gelişen piyasa paraları, petrol fiyatlarındaki toplarlanmanın ve Fed tutanakları sonrası zayıflayan doların etkisiyle sıçradı

Gelişen piyasa paraları, petrol fiyatlarndaki yükseliş ve Fed Mart ayı toplantı tutanaklarının faiz artırımlarına ilişkin kademeli yaklaşımı işaret etmesi ardından iki günlük düşüşünü durdurdu.

Malezya Ringiti, petrol ihracatçılarının görünümünün iyileşmesi ve yabancıların yerel tahvillere olan talebinin geçtiğimiz ay yaklaşık iki yılın zirvesine tırmandığını işaret eden rapor sonrası, bir haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Endonezya Rupisi, dört günden beri ilk kez güçlendi. Hindistan Rupisi değer kazandı. Gelişen piyasa paraları göstergesi bu ayın en düşük seviyesinden yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasa Paraları Endeksi Hong Kong saatiyle 13:01'de yüzde 0.3 yükseldi. Gösterge, Mart ayında yüzde 5.2 yükselmesinin ardından Nisan ayında yüzde 0.8 ekside bulunuyor.

Ringit yüzde 0.5 değer kazanarak gelişen piyasa paralarının yükselişine önclük etti. Endozeya ve Hindistan Rupileri ve Çin Yuanı yüzde 2 arttı. Güney Afrika Randı yüzde 0.2 düştü.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)