E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üst üste 4'üncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi---

Petrol üst üste 4'üncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi

Petrol üst üste 4'üncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi
29 Kasım 2019 - 10:55 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC'in gelecek hafta üretim kısıntılarının izleyeceği yolu belirleyeceği kritik toplantısı öncesi üst üste dördüncü haftayı da kazançla geçerek, Nisan'dan bu yana en uzun haftalıkk kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta varil başına 58 dolar civarında seyrederken, işlem hacmi Şükran Günü tatili dolayısıyla düşük kaldı. Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Suudi Arabistan Viyana'daki toplantıda muhtemelen diğer ülkelerin anlaşmada belirlenen kısıntılara uyumsuzluklarını telafi etmeyeceğinin işaretini verecek. Bloomberg'in anketine göre, OPEC ve ortaklarının mevcut kısıntıların süresini uzatması, ancakl kısıntıların miktarını artırmaması bekleniyor.

Petrol fiyatları, Pekin ve Washington'ın, ABD'nin Hong Kong'da protestocuları destekleyen yasayı onaylaması ve bunun da Çin'de tepkilere yol açmasına karşın, ticaret anlaşmasının ilk fazında imzaya yakın olduklarına ilişkin iyimserlikle üst üste ikinci ayı da kazançla geçmeye yöneldi. Bakanlar düzeyindeki toplantılar öncesi piyasayı analiz eden ve bazen politika önerileri getiren OPEC danışma komitesi, ismini vermeyen bir temsilciye göre, üretim kısıntılarının derinleştirilmesini görüşmedi.

AxiTrader piyasa stratejisti Stephen Innes, "Ticaret anlaşması ve bunun küresel büyüme üzerindeki olumlu etkisi ön planda kalmaya devam ediyor, ancak petrol fiyatlarını etkileyen bir dizi farklı konu daha var," dedi ve "En azından OPEC toplantısına illişkin beirsizlik azalmaya başladı. Zira bu toplantıda endişeli olan tüm taraflar mevcut anlaşmaya daha sıkı uyulmasını isteyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 12 sent ya da yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 14:18'de varil başına 57.99 dolara indi. Perşembe günü, ABD'deki tatil dolayısıyla kapanış oladı ve tüm işlemler Cuma günü kayıtlara geçilecek. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.4 ve Kasım ayında yüzde 7 yükseldi.

Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merekzli ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0.4 düşerek varil başına 63.61 dolara indi ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Kontrat bu hafta tüzde 0.3 yükseldi ve üst üste dördüncü haftayı da kazançla geçmeye yöneldi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 5.62 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)