E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol üretiminde değişiklik beklenmiyor---

Petrol üretiminde değişiklik beklenmiyor

Petrol üretiminde değişiklik beklenmiyor
27 Ağustos 2021 - 15:26 borsagundem.com

OPEC ve müttefiklerinin gelecek haftaki toplantıda fiyatların yükselmesiyle petrol arzını artırma planına bağlı kalmaları bekleniyor

Ağustos’ta sert düşüş ardından toparlanan petrol fiyatları nedeniyle OPEC üyesi ülkelerin gelecek haftaki toplantıda petrol üretimini artırma hedefine bağlı kalması bekleniyor.

Bloomberg anketine katılan 22 trader ve analistten 17’si gelecek haftaki toplantıda üretim artış planının değişmeyeceğini öngördü. Traderlara göre Rusya ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon pandemi döneminde duraksayan üretimi 1 Eylül’de gerçekleşecek toplantıda kademeli olarak artıracak. Bazı OPEC delegeleri de benzer görüşte.

Son dönemde vakaların artışa geçmesi Çin ve ABD’den gelen petrol talebi üzerinde tehdit oluşturarak, fiyatlar da gerilemeye yol açtı.

Ağustos ayının ilk 3 haftasında Çin’de de yeniden karantinaların başlamasıyla petrol fiyatları yaklaşık yüzde 15 civarında düşmüştü.

Citigroup Emtia Biriminden Ed Morse petrol fiyatlarındaki düşüşün geçici olduğunu ve toparlanma devam ederse OPEC’in üretimi artırma planına sadık kalacağını söyledi.

OPEC ülkeleri Ağustos’tan itibaren üretimi her ay günlük ortalama 400 bin varil artırmak üzere anlaşmıştı.

Petrol fiyatlarında ‘altın haç’ kâbusu

Petrolde fırtına yaklaşıyor!

TD Securities, ABD petrolünün 65 dolara inmesini bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)