E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, Trump ile 3 haftalık dipten yükseldi---

Petrol, Trump ile 3 haftalık dipten yükseldi

Petrol, Trump ile 3 haftalık dipten yükseldi
05 Ekim 2020 - 08:25 borsagundem.com

Petrol fiyatları, piyasaların dikkatlerini ABD Başkanı Trump'ın sağlığı ile ilgili haberlere çevirmesi ile birlikte yukarı yönde hareket etti

 ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün taburcu olabileceği yönünde yapılan açıklamalar uluslararası piyasalarda olumlu bir hava estirdi ve petrol fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı.

Bu sabah ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı 40,18 dolar/varil seviyesine kadar toparlandı. Şu sıralarda da Cuma gününe göre 86 cent artışla 40,03 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NYMEX'de de Batı Teksas petrolü de Cuma gününe göre 0,83 dolar artışla 37,88 dolar/varil seviyesinde.

Petrol fiyatlarındaki yükselişte Trump'ın sağlık durumunun iyiye gittiği açıklamalarını yanı sırna Norveç'teki grevin petrol üretimine etkileri de rol oynadı. Norveç'te grev nedeniymle üretim kapasitesi 330 bin varil/gün azaldı.

Norveç'te grevin üretimi azaltması, Libya'nın petrol üretiminin geçtiğimiz hafta neredeyse 3 kat artarak 270 bin varil/gün seviyesine çıkmasının fiyatlar üzerinde yarattığı aşağı yönlü baskışı telafi etti.

Dolar yeni haftaya nasıl başladı

Asya borsaları yeni haftaya yükselişle başladı

Aramız iyi değil ama Trump'ın iyileşmesini diliyoruz

Trump'tan hastane önünde büyük sürpriz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)