E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol toparlanıyor---

Petrol toparlanıyor

Petrol toparlanıyor
21 Mayıs 2021 - 08:27 borsagundem.com

Petrol fiyatı 3 günlük düşüşün ardından toparlanıyor

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatı geçtiğimiz 3 günde yaşanan düşüşün ardından toparlanmaya çalışıyor.

İran Devlet Başkanı Ruhani'nin ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları kaldıracağı yönündeki sözlerinin İran'ın yakın zamanda küresel petrol piyasalarına güçlü bir dönüş yapacağı endişelerini artırmasının etkisi ile 64,90 dolar/varil seviyesini gören Brent petrolü bu saban düne göre 18 cent artışla 65,29 dolar/varilden işlem görüyor.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de düne göre 30 cent yükselişle 62,24 dolar/varil seviyesinde.

İran ile Batı arasında 2015 nükleer anlaşmasına dönüş ve yaptırımların kaldırılması konusunda Viyana'da yürütülen görüşmelerde önemli ilerleme sağlandığı haberlerine işaret eden analistler, bir anlaşmanın İran'ın bu yıl küresel petrol piyasasına 1 milyon varil/gün daha fazla petrol arz edebileceği anlamına geleceğine dikkat çekiyorlar.

Ancak piyasanın küresel akaryakıt talebinin bu yaz güçleneceği yönündeki beklentisinin devam ettiğini belirten analistler, JPMorgan'ın Brent petrolü içi 2021 sonu tahminini 74 dolar/varil olarak koruduğuna işaret ediyorlar.

JPMorgan analistleri, "İran’ın petrol üretim ve ihracatını agresif şekilde artırması sadece petrol fiyatının 100 dolar/varil seviyesine doğru çekilmesini sınırlayan bir faktör olur" değerlendirmesini yapıyorlar.

Analistler, İran'ın petrol üretiminin Aralık ayında, 2021 ilk çeyrekteki 2,8 milyon varil/günden 3,2 milyon varil/güne yükselmesini 4,2 milyon varil olan tam kapasiteye ise 2023 yılı başında ulaşmasını bekliyorlar.

Altın, tutunmaya çalışıyor

Japonya'nın ham çelik üretiminde artış

Kripto paralarda toparlanma çabası

Gümüşte 50 dolar beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)