E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol ticaret iyimserliği ve Türkiye haberleri ile yükseldi---

Petrol ticaret iyimserliği ve Türkiye haberleri ile yükseldi

Petrol ticaret iyimserliği ve Türkiye haberleri ile yükseldi
09 Ekim 2019 - 13:59 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlik ve Türk birliklerinin Suriye sınırını geçtiğine ilişkin haberlerle yükseldi

Petrol fiyatları, Washington'da bu hafta başlaması beklenen ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin iyimserlik ve Türkiye ile Suriye arasındaki sınır bölgesinde yaşanan hareketliliğe ilişkin işaretlerle birlikte kayıplarını geri aldı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta düştükten sonra yüzde 1.3 kadar yükseldi. Çin, görüşmeler konusunda doğrudan bilgiye sahip bir kaynağa göre, ABD ile kısmi ticaret anlaşmasına açık.

Diğer taraftan, ABD Başkanı Donald Trump'ın yoldan çekileceğini duyurmasının ardından, bir Türk yetkilinin Bloomberg News'a verdiği bilgiye göre, Türk birlikleri kuzeydoğu Suriye'ye girmeye başladı. Dolar da değer kaybetti.

Saxo Bank A/S emtia strateji müdürü Ole Hansen, "Çin'den gelen ticaret haberleri ve zayıf dolar petroldeki toparlanmanın nedenleriydi," dedi ve "Türk birliklerinin hareketleri de, bölgede zaten var olan uzun listeye diğer bir jeopolitik risk eklemesi ile birlikte muhtemelen satış iştahının azalmasına yol açtı" değerlendirmesinde bulundu.

Petrol fiyatlarının genel trendi, Suudi Arabistan'ın enerji tesislerine Eylül ayı ortalarında düzenlenen saldırıların ardından yükselmesi sonrası aşağı yönlüydü. Ticaret savaşı ve dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasında kötüleşen ilişkiler ile birlikte, talebe yönelik endişeler devam ediyor. Buna ek olarak, özel sektörün fonladığı Amerikan petrol Enstitüsü'nün (API) Salı günkü verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta 4.13 milyon varil arttı.

Petrol fiyatları, Çarşamba günkü yükselişe karşın, halen Nisan ayında gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 20 civarında aşağıda. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Çarşamba günü açıklayacağı resmi veriler de stokların arttığını gösterirse, petrol fiyatları muhtemelen daha da düşecek.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 59 sent yükselerek Londra saati ile 11:19'da varil başına 53.22 dolara çıktı. Fiyatlar erken saatlerde 53.33 dolara kadar çıktı.

Aralık vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 71 sent ya da yüzde % 1.2 artarak varil başına 58.95 dolara tırmandı. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.62 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)