E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol "ticaret gerginliği" ortamında hafifçe yükseldi---

Petrol "ticaret gerginliği" ortamında hafifçe yükseldi

Petrol ticaret gerginliği ortamında hafifçe yükseldi
16 Ağustos 2019 - 09:21 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin gelişmelerle birlikte hafifçe yükseldi.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşına ilişkin haberlerin piyasaları etkilemeye devam ettiği bir ortamda, ABD'de artan stoklar ve zayıflayan küresel talep görünümüne rağmen hafifçe yükseldi ve haftayı yükselişle geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Perşembe günü yüzde 1.4 düşmesinin ardından yüzde 1.2 kadar yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump, Pekin'in planlanan ABD gümrük tarifelerine karşılık missillemede bulunacağını açıklamasının ardından, Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile yakında bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi. Hafta başında, petrol, Trump yönetiminin bazı ürünlerde gümrük tarifelerini erteleyebileceklerini açıklamasının ardından bir ayı aşkın sürenin en büyük yükselişini gerçekleştirmişti.

Petrol bu ay, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının etkilerine ilişkin endişelere karşılık Suudi Arabistan'ın fiyatlardaki düşüşü önleyeceğine ilişkin taahhüdünün etkisi ile kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. İran ile gerilim sürerken, ABD'de ham petrol stoklarının sürpriz bir şekilde ikinci kez artış göstermesi, Almanya ve Çin'den gelen zayıf ekonomik verilerin olumsuz havayı güçlendirdiği bir ortamda talep endişelerinin artmasına neden oldu.

Samsung Futures Inc. emtia analisti Kim Kwangrae, "Yatırımcılar halen ticaret görüşmelerinin süreceği konusunda umutlular ve Trump muhtemelen Wall Street'teki kargaşanın baskısı altında," dedi ve "Ticaret anlaşamazlıkları ve jeopolitik risklerdeki olası azalmadan dolayı petrol yükselebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 55 sent ya da yüzde 1 yükselerek Singapur saati ile 11:03'te varil başına 55.02 dolara çıktı. Kontrat bu hafta yüzde 0.9 yükselerek son bir ayın ilk haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 41 sent ya da yüzde 0.7 yükselerek varil başına 58.64 dolara ulaştı. Kontrat bu hafta fazla değişmedi. Küresel gösterge Brent petrolü, Ekim vadeli WTI'a kıyasla 3.70 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)