E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol "talep" iyimserliği ile yükseldi---

Petrol "talep" iyimserliği ile yükseldi

Petrol talep iyimserliği ile yükseldi
30 Temmuz 2019 - 12:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları, Fed'in olası faiz indiriminin talebi güçlendireceği beklentisi ile yükseldi

Petrol fiyatları, talebin Fed'in olası faiz indiriminden güç bulacağı beklentisi ile kazanlarını sürdürdü. Öte yandan yatırımcılar ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinin yeniden başlaması ile birlikte bu cepheden gelecek haberleri de izliyor.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Pazartesi günü yaklaşık üç haftanın en büyük yükselişini gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.7 daha değer kazandı. Fed'in 31 Temmuz'daki politika toplantısında borçlanma maliyetlerini 10 yılı aşkın süredir ilk kez düşürmesi bekleniyor. Çinli ve ABD'li müzakereciler Salı günü Şanghay'da iki gün sürecek görüşmeleri başlattı. Öte yandan, ABD'de Çarşamba günü açıklanacak olan resmi ham petrol stok verilerinin düşüşünü yedinci haftaya taşıması öngörülüyor.

Petrol bu yükselişlere karşın, küresel ekonominin görünümüne ilişkin endişelerin, İran ile artan tansiyon sonucu Orta Doğu'dan petrol akışında aksaklık olabileceği endişelerine ağır basmasının ardından üst üste ikinci ayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın politika toplantısından sonra yapacağı basın açıklaması, yılın kalan kısmı için ne yapılacağı konusunda işaretler verebilir ve bu da gelişen ekonomilerin önümüzdeki aylarda kaderi konusunda belirleyici olabilir.

Oanda Corp. baş piyasa stratejisti Ed Moya, "Negatif faiz riski büyüyor ve gevşemeye yönelik taahhüt emtia grubunu desteklemeli," dedi ve "Eğer Fed 90'larda yaptığı faiz indirimlerinin hızına ulaşırsa, ham petrol fiyatları bundan güçlü bir destek alabilir" değerlendirmesinde bulundu.

FED EKONOMİ İYİ GÖRÜNÜRKEN NEDEN FAİZ İNDİRİYOR?

 Eylül vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında 28 sent yükselerek Singapur saati ile 12:14'te varil başına 57.15 dolara ulaştı. Kontrat Pazartesi günü 67 sent yükselerek 56.87 dolardan kapandı ve son üç seansta yüzde 1.8 yükseldi.

Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 31 sent ya da yüzde 0.5 yükselerek varil başına 64.02 dolara tırmandı. Kontrat Pazartesi günü itibariyle üç gün üst üste yükseldi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 6.87 dolar primli işlem gördü.

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)