E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol stok verisi sonrası kazancını korudu---

Petrol stok verisi sonrası kazancını korudu

Petrol stok verisi sonrası kazancını korudu
17 Ekim 2018 - 08:34 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de stokların düştüğünü gösteren veri sonrası kazancını korudu

Petrol fiyatları, ABD'de özel sektör verileri ham petrol stoklarının beklenmedik bir şekilde düştüğünü gösterirken, traderların ABD ile Suudi Arabistan arasında kayıp gazeteciden dolayı süren gerilimi izlemeleri ile birlikte kazançlarını korudu. 

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 0.7 kadar yükseldi ve yükselişini dördüncü güne taşıdı. Özel sektörün fonladığı Amerikan Petrol enstitüsü'nün verilerine göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta 2.13 milyon varil düştü. Bunun aksine, ABD'de bugün açıklanacak olan resmi verilerin, Bloomberg'in anketine göre, stoklarda artış olduğunu göstermesi bekleniyor. Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan rejimine karşı harekete geçmesi konusunda baskıların artması ile birlikte, dün Twitter yoluyla yaptığı açıklamada, Suudi veliaht prensin kendisine ortadan kaybolan muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ne olduğu konusunda "hiçbir bilgisi olmadığını" söylediğini belirtti.

Ham petrol fiyatları bu yıl, gelecek ayın başında devreye girecek olan ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları ile birlikte talebin arzı aşacağı endişelerinin sürmesi sonucu yaklaşık yüzde 20 yükseldi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları üretimi artırma taahhütlerine bağlı kalmaya devam ettiklerini kaydediyorlar, ancak üretimi artırmak için atıl kapasite olup olmadığı sorusu da henüz yanıt bulmuş değil. Öte yandan, ABD ve Çin arasında süren ticaret savaşı ile birlikte jeopolitik gerilimler piyasaları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Singapur'da Oanda Corp.'un Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Fiyatlar bugün, ABD stok verilerindeki beklenmedik düşüşün ABD ile Suudi Arabistan arasındaki tansiyonun arttığı bir dönemde gerçekleşmesi ile birlikte yükseliyor," dedi ve "Gerilim ile birlikte Orta Doğu'da daha da fazla aksaklık bekliyorum. İran petrolüne yaptırımların başlamasının ardından, veriler beni arz cephesinde yanıltana kadar, beklentim halen yükseliş yönünde" şeklinde görüş bildirdi.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 11 sent yükselerek, Singapur saati ile 11:04'te varil başına 72.03 dolara çıktı. Kontrat yükselişini dördüncü güne taşıyarak yaklaşık iki ayın en uzun günlük yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 25 altındaydı.

Aralık vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 38 sent yükselerek varil başına 81.79 dolara kadar çıktıktan sonra 81.51 dolara geldi. Küresel gösterge Brent petrolü, Aralık vadeli WTI'a kıyasla 9.61 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)