E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol son 1 ayda ilk kez haftalık kazanca gidiyor---

Petrol son 1 ayda ilk kez haftalık kazanca gidiyor

Petrol son 1 ayda ilk kez haftalık kazanca gidiyor
12 Mayıs 2017 - 07:52 borsagundem.com

Petrol fiyatları, arz fazlasına ilişkin endişelerin azalması ile birlikte son bir ayın ilk haftalık kazancına hazırlanıyor

Petrol fiyatları, ABD'de yüksek seviyelerdeki petrol stokların azalmaya devam etmesi ve iki OPEC üyesinin üretim kısıntısı anlaşmasının haziran ayının ötesine uzatılması konusunda görüş birliği olduğunu kaydetmesinin ardından, son bir ayın ilk haftalık kazancına hazırlanıyor.

ABD'de petrol stokları, mart ayının sonunda ulaştığı rekor seviyeden düşüşünü sürdürdü ve beş yılın ortalamasından daha hızlı ve daha erken düştü. Irak temsilcisi Jabbar Al-Luaibi ve Cezayir'den Noureddine Boutarfa, Bağdat düzenledikleri ortak basın toplantısında, OPEC ve müttefiklerin üretim kısıntısı anlaşmasını altı ay daha uzatmayı desteklediklerini belirtti.

Petrol, Goldman Sachs Group Inc.'nin piyasanın yeniden dengeye ulaşmasının gecikmeli göstergesi olarak nitelediği ABD petrol stoklarının tahmin edilenden daha fazla düşmesi ile birlikte değer kazanıyor. Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ülkeleri kısıntılara devam ederken, ABD'de üretimin artış hızı endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. OPEC, topluluk dışı ülkelerin üretim artışı için tahminlerini, ABD petrol endüstrisindeki toparlanma ortamında, yüzde 64 artırdı.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Küresel talep çok güçlü" dedi ve "Önümüzdeki birkaç aylık dönemde, üçüncü çeyreğe doğru, bu talep daha da artmalı. OPEC'in üretim kısnıtılarını uzatmasının ardından, piyasanın yeniden dengelenmesi daha da hızlanmalı" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında 6 sent yükselerek Hong Kong saati ile 09:53'te varil başına 47.89 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 69 altında. Fiyatlar perşembe günü 50 sent yükselerek 47.83 dolardan kapandı ve bu hafta yüzde 3.6 prim yaptı.

Temmuz vadeli Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 3 sent yükselerek varil başına 50.80 dolara geldi. Kontrat perşembe günğ 55 sent ya da yüzde 1.1 yükselerek 50.77 dolardan kapandı. Fiyatlar bu hafta yüzde 3.5 arttı. Küresel gösterge Brent Petrolü, Temmuz vadeli WTI'a kıyasla 2.56 dolar primli seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)