E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol şokunun piyasalara etkisi---

Petrol şokunun piyasalara etkisi

Petrol şokunun piyasalara etkisi
09 Mart 2020 - 15:04 borsagundem.com

Petrol fiyatlarının hızla düşmesi ile birlikte hisse senetleri çakıldı. Hazine tahvilleri ise yükselişe geçti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riski varlıklar haftaya dramatik bir başlangıç yaptı. S&P 500 vadeli işlemleri yüzde 5 düştü. Petrol fiyatları 1991 Körfez Savaşı’nın ardından en kötü düşüşünü gerçekleştirerek yüzde 30’dan fazla düştü. Brent ve ABD petrolleri birbirlerinden ayrışsa da kayıp yüzde 20’yi geçti.

10 yıllık Hazine getirisi %0,5'in altına düştü ve 30 yıllık hazine getirisi %0,9'un altına düştü ve tarihte ilk kez ABD hazine getirisi % 1'in altına düşmüş oldu.

Stoxx Europe 600 endeksinde ortalama hacminin üç katı işlem gerçekleşti. Avrupa endekslerinin göstergeleri ayı piyasalarına girmeye hazırlandığını gösterdi. Japon hisse senetleri neredeyse %6’lık düşüş gösterdi.

Yen de dahil olmak üzere döviz kurlarında sert hareketler görüldü. Euro ve İsviçre frangı dolar karşısında %1'den fazla artarken, yen yaklaşık %3’lük bir artış gösterdi.

Petrol kararının arkasında ABD mi var?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cico09 Mart 2020 15:24

    Ne diyor bunlar petrokimya naisl etkilenir TR de

  • kıyamet 09 Mart 2020 15:13

    Yaşadıklarımız aman Allahım kıyamet senaryosu gibi ben yılların ekonomistiyim hayatımda böyle bir küresel ekonomik kriz görmedim konvansiyonel düğmeye bastılar her yer yanıyor. Yanlışım varsa biri hatırlatsın daha önce hiç yaşanmamış küresel ölçekte çift daralma yani ikiz şok yaşanıyor. hem talep hem de arz azalıyor. Her coğrafya yanıyor ve kriz var. Kıyamet senaryosu olsa en az bu kadar olurdu😕

  • ykuşağı10 Mart 2020 00:01

    olay tamamen psikolojik olarak piyasaları korku ile yanıltıyorlar tamamen küresel bi algı ile kriz çıkarıyorlar bu güne kadar grip sonucu zatürre ile ölen yine çok sayıda insan var bunu coronaya bağlamak tamamen küresel büyük bi piyasa yapıcı ile provake ediyorlar 300 ölen 500 ölen sayıları nice hastalıklardan çok çok az rakamlar sadece olayı resmen terörize ediyorlar