E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu---

Petrol, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu

Petrol, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu
05 Haziran 2017 - 07:35 borsagundem.com

Petrol fiyatları, arz endişeleri ile son bir ayın en güçlü haftalık kaybını gerçekleştirdikten sonra kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, ABD'de petrol sondajındaki artışın OPEC ve ortaklarının küresel arz fazlasını azaltmaya yönelik çabalarını olumsuz etkileyeceği endişesi ile, son bir haftanın en büyük kaybını yaşamasının ardından kayıplarını korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 4.3 düştükten sonra fazla değişmedi. Baker Hughes Inc.'nin verilerine göre, ABD'de aktif petrol sondaj kulesi sayısı üst üste 20'nci haftada da artış gösterdi. Rus Rosneft Oil. Co. PJSC. CEO'suna göre, OPEC öncülüğündeki üretimi azaltmaya yönelik anlaşma, ABD'de kaya petrolü üretiminin arz açığını kapatması ile birlikte, uzun vadede piyasaya istikrar getirmeyecek.

Petrol, ABD'de artan arzın Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim kısıntılarını etkisiz kılacağı spekülasyonuna bağlı olarak varil başına 50 doların altına indi. Üretim kısıntlarının uzatılması yükseliş bekleyen traderları ikna etmedi. Zira hedge fonları, fiyatların artacağı beklentisi ile açktıkları pozisyon sayısını Kasım ayından bu yana en düşük seviyesine düşürdü. ABD'de stoklar düşerken, üretim Ağustos 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "ABD'de petrol üretiminin artacağı tehdidi, fiyatların 40'lı dolarların ortasına inmesi durumunda azalabilir" dedi ve "Piyasa, fiyatların bu seviye civarında taban oluşturup oluşturmayacağına bakacak. Eğer bu seviyelere inerse, muhtemelen çok fazla düşmez" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 12 sent yükselerek, Hong Kong saatiile 10:05'te varil başına 47.78 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 41 altındaydı. Fiyatlar Cuma günü 70 sent ya da yüzde 1.5 düşüşle 47.66 dolardan kapandı.

Ağustos Vadeli Brent Petrolü, Londra merekezli ICE Futures Europe piyasasında, 9 sent yükselerek varil başına 50.04 dolara çıktı. Fiyatlar geçen hafta yüzde 4.2 düştü. Küresel gösterge Brent Petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 2.06 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)