E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPetrol sektörü hisse anlizleri---

Petrol sektörü hisse anlizleri

Petrol sektörü hisse anlizleri
16 Kasım 2016 - 10:04 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler, borsada işlem gören petrol şirket hisselerini değerlendirdi

TÜPRAŞ PETROL RAFİNELERİ

Nisan ayından beri süregelen düşüş trendinin ardından yaklaşık bir buçuk aylık bir düzeltme gelen Tüpraş hissesi tekrar 65.5-61 bandı arasına girdi. Bu bant boyunca yaptığı yatay hareketler RSI indikatöründe 53.14 seviyesinin geçilememesi nedeniyle banttan sarkma olmadı ancak 65.5 direncinin kırılmasıyla bir yükselişten veya 61 desteğinin kırılmasıyla tekrar düşüş trendinden bahsedilebilir. Bu süreçte RSI(14) de 53.14 seviyesi ile 70 seviyeleri dikkatle takip edilmelidir.

TEKNİK GÖRÜNÜM

1

AYGAZ

10.83 seviyesinden fiyatlanan Aygaz hissesi için fibonacci 23.6 ve 38.2 seviyeleri arasında hareket ediğini söyleyebiliriz. Alıcılı bir havadan konuşmak için 11.21 seviyesi üstünde kapanışlar gerebilir. Ayrıca 10.68 seviyesinin altına sarkmalar gerçekleşebilece ği gibi bu sarkmaları karşılayacak destek seviyesi için 10.24 belirlenebilir.

TEKNİK GÖRÜNÜM

2

ATLANTİK PETROL

2015 yılının sonlarında ciddi bir düşüş yaşayan Atlantik Petrol hisseleri son günlerde 1.5 ile 1 bandı arasında fiyatlanıyor. An itibariyle 1.14 seviyelerinde olan Atpet’in aşağı yönlü hareketlerinde 1.1 ve 1 gibi güçlü destek noktaları bulunurken. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.19 gibi güçlü bir direnç noktası görüyoruz.

TEKNİK GÖRÜNÜM

3

TURCAS PETROL

Son zamanlarda bir düşüş trendine girmiş gibi görünen Turcas Petrol hissesi her ne kadar 1.42 seviyesinden destek almış gibi görünse de fiyatlar tekrar bu desteğe yaklaşmış durumda 1.42 seviyesinin kırılması halinde 1.35 seviyelerine kadar bir çekilme yaşanabilir. Tepki alımlarının alıcılı bir hava yaratması için ise 1.5 direncinin kırılması beklenilebilir.

TEKNİK GÖRÜNÜM

4

PETKİM

10 gün önce yükselen trend çizgisinin kırılmasıyla 4.1 seviyelerinden 3.75 seviyesine kadar çekilen Petkim hisse senedi fiyatının aşağıya doğru hareketinin devam etmesi durumunda ilk karşılaşabileceğ i destek seviyesi 3.6 seviyeleri olabilir. Satıcılı seyrin devamı halinde 3.45 seviyeleri yeni destek noktası olarak gündeme gelebilir. Tekrar yükseliş trendinden bahsedilmemiz içinse fiyatları trend çizgisinin üstünde en az bir kapanış yapmasını beklemeliyiz aksi halde bu çizgi güçlü bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkabilir.

TEKNİK GÖRÜNÜM:

5

Marbaş Menkul Değerler 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)