E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPetrol savaşları güvenli limanı da vurdu---

Petrol savaşları güvenli limanı da vurdu

Petrol savaşları güvenli limanı da vurdu
09 Mart 2020 - 15:13 borsagundem.com

Piyasaların petrol piyasalarında yaşadığı fiyatlandırma kriziyle birlikte altın bile küresel piyasaları vuran satış barajının karşısında duramadı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya'da piyasalar açıldığında altın, ons başına 1.700 doların üzerine çıktı. Ancak bu yükseliş, yatırımcıların panik satışları yaptığı sırada riskli varlıklarını terk etmesiyle beraber kalıcı olmadı.

Altının klasik güvenli liman olma özelliği ve kargaşa zamanlarındaki popülerliği bilinse de bu değerli metalin piyasasında son bir ay içinde hareketli bir seyir gerçekleşiyor.

Güvenli liman nasıl düştü?

Analistler, bu oynaklığın sebebinin başka yerlerdeki kayıplarını azaltmaya ihtiyacı olan yatırımcıların külçe altından kâr etmeyi amaçlaması sonucunda oluşan volatilite olduğunu tahmin ediyorlar.

Commerzbank analistlerinden Daniel Briesemann konuyla alakalı, "Görünüşe göre bazı yatırımcılar başka yerlerdeki kayıpları karşılamak için satmak zorunda kaldığı için altın görüyor" diyor.

Altının geleceği karanlık değil

Tüm bu görüntüye rağmen UBS’in verilerine göre altının gelecekteki dönemde 1800 doların üzerine tırmanması bekleniyor. Bu da yatırımcıların halen boğa piyasasında olduğunun en açık işareti: altın destekli döviz ticareti fonlardaki nakdi emmeye devam ediyor.

Sydney merkezli döviz şirketi CMC Markets'in baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, piyasalardaki son durum için "İşler rayına oturmadan önce daha çirkin bir durum görebiliriz, ki bu da tabii ki altın için iyi bir haber" yorumunda bulundu.

UBS: Altın haftalar içinde 1,800 doların üzerini görebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)