E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol piyasasında yankı uyandıracak işbirliği planı---

Petrol piyasasında yankı uyandıracak işbirliği planı

Petrol piyasasında yankı uyandıracak işbirliği planı
27 Mart 2018 - 17:43 borsagundem.com

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Salman, OPEC'in petrol üretimini kontrol altında tutmak amacıyla Rusya ve diğer ülkelerle 10-20 yıllık işbirliği anlaşması yapmaya çalıştığını söyledi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kontrol altında tutmak için Rusya ve OPEC üyesi olmayan diğer ülkelerle uzun vadeli işbirliği anlaşması yapmaya çalıştığını söyledi.

Bin Salman, Reuters ile söyleşisinde "Yıllık anlaşmalardan 10-20 yıllık bir anlaşmaya geçmek için çalışıyoruz. Resmin bütünü üzerinde mutabıkız, ama ayrıntılar üzerinde henüz anlaşma sağlayamadık" dedi.

Suudi Prens ayrıca, Suudi Arabistan ulusal petrol şirketi Aramco'nun sermayesinin yüzde 5'inin halka arzının piyasa koşullarına bağlı olarak bu yıl sonunda veya 2019 başında yapılabileceğini ifade etti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki OPEC ülkeleri ile Rusya ve diğer üretici ülkeler, petrol fiyatlarının düşüşü üzerine üretimin sınırlanması amacıyla geçen yıl anlaşmaya varmıştı.

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid el Falih, geçen hafta anlaşmanın 2019'da da devam edeceğini umduklarını ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)