E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol piyasası gereksiz yere gergin---

Petrol piyasası gereksiz yere gergin

Petrol piyasası gereksiz yere gergin
01 Aralık 2017 - 12:29 borsagundem.com

Goldman Sachs, petrol piyasasında uzun vadeli beklenen volatilitenin oldukça fazla olmaya devam ettiği yönündeki görüşünü yineledi

Goldman Sachs, uzun vadeli petrol arzına yönelik endişe duyulmasına gerek olmadığını belirtti.

Banka tarafından yayınlanan raporda, OPEC ve Rusya'nın da içerisinde bulunduğu müttefiklerinin, 2018 yılının sonuna dek sürecek olan petrol kısıtlamalarını ne şekilde hayata geçireceklerine ilişkin planın detayları konusunda sonuca varmazken, stokları küçültme sürecini yeniden değerlendirme ve bu süreçte "atik ve duyarlı" olma konusunda anlaştıkları kaydedildi. 

Goldman'a göre, bu durum, hem arzda beklenmedik artış hem de stoklarda aşırı azalmaya yönelik risklerin azaldığını işaret ediyor.  

Banka analistleri Damien Courvalin ve Jeffrey Currie, 30 Kasım tarihli raporlarında, "Bu, bizi uzun vadeli beklenen volatilitenin oldukça fazla olmaya devam ettiği konusundaki görüşümüzü yinelemeye itiyor" ifadesini kullandı. Uzun vadeli beklenen volatilite, yatırımcı endişelerinin bir göstergesi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)