E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol piyasası, arza dair daha net bir yön arıyor---

Petrol piyasası, arza dair daha net bir yön arıyor

Petrol piyasası, arza dair daha net bir yön arıyor
08 Nisan 2022 - 09:47 borsagundem.com

Rezervlerden piyasaya arzın artması, Rusya'nın ihracatının azalmasına ilişkin endişeleri dengelediği için ham petrol fiyatları bugün yatay bir seyir izliyor.

Brent ham Kuzey Denizi petrolü Haziran kontratı bugün en son 0,31 USD artışla 100,89 USD/varil seviyesinde görüldü. Batı Teksas (WTI) eşdeğeri olan Mayıs kontratı ise 0,59 USD yükselişle 96,62 USD/varil seviyesinden el değiştirdi.

ANZ Bank analistleri bir notta, "Piyasa, stoklardan petrol arzını Rusya'dan devam eden arz kesintilerine karşı tartarken, ham petrol hız treni (Roller Coaster) hareketi yaşamaktaydı" ifadelerini kullanıyor.

Bu, tüketici ülkelerin acil durum stoklarından 240 milyon varil petrol arzı planlarına atıfta bulunuyor.

ANZ Bank analistleri, "Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rusya'nın petrol ihracatında artan aksama seviyesi, petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Bu kayıpları azaltmak için ABD, piyasaya 6 ay boyunca 1 milyon varil/gün kadar ek arz planlıyor" bilgisini paylaşıyor.

ANZ analistlerine göre bu adım, 1980'de ülkedeki stokların oluşturulmasından bu yana en büyük sürüm olmasına rağmen, nihayetinde petrol piyasasındaki temelleri değiştirmede başarısız olacak.

Savaş devam ederken petrol niye düşüyor?

 

Rusya’dan petrol fiyatı açıklaması: Düşmesi için bir neden yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)