E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, kısıtlamaların uzatılacağı sinyaliyle kazancını korudu---

Petrol, kısıtlamaların uzatılacağı sinyaliyle kazancını korudu

Petrol, kısıtlamaların uzatılacağı sinyaliyle kazancını korudu
13 Eylül 2017 - 07:54 borsagundem.com

Petrol fiyatları, OPEC'in üretim kısıntılarını uzatmayı değerlendirdiği yolundaki haberlerin ardından kazançlarını korudu

Petrol fiyatları, OPEC'in üretim kısıntıları daha da uzatarak gelecek yıla genişletmeyi görüştüğünün kaydedilmesi ve ABD enerji piyasalarının iki büyük kasırga sonrası toparlanmasını sürdürmesi ile birlikte, kazançlarını varil başına 48 dolar civarında korudu.

Bloomberg'in haberine göre vadeli Petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta yüzde 1.6 yükseldikten sonra fazla değişmedi. Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynak, üretim kısıntılarının Mart sonundan itibaren altı ay daha uzatılmasının OPEC tarafından değerlendirilen seçeneklerden biri olduğunu kaydetti. ABD'de kaya Petrol ü üretimi, iki hafta önce meydana gelen ve ülkenin petrol işleme kapasitesinin yaklaşık yüzde 25'inin kapanmasına neden olan Harvey Kasırgası'ndan sonra toparlanıyor ve Körfez Sahili'ndeki rafineriler tekrar üretime dönüyor.

Petrol New York'ta bu yıl, Patrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve aralarında Rusya'nın da bulunduüu ortaklarının küresel arz fazlasını gidermeye yönelik adımlarını ABD'de artan üretim ile dengelenmesinin etkisi ile ortalama 49 dolar civarında seyretti. ABD'de özelsektörün açıkladığı verilere göre, petrol stokları geçen hafta, Harvey sonrası petrol rafinelerinin yeniden kademeli olarak faaliyete geçmesi ile birlikte, 6.18 milyon varil arttığını gösterdi.

Sydney'de Fat Prophets analisti David Lennox, "Piyasanın dikkatlerini üretim kısıntılarının artırılacağına ilişkin haberlere çevirmesi için henüz biraz erken" dedi ve "Piyasa OPEC'in kısıntılara uyumuna bakıyor. ABD Harvey Kasırgası'nın yarattığı sorunların ardından normale dönüyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 3 sent yükselerek Hong Kong saati ile 09.45'te varil başına 48.26 dolara yükseldi. Toplamişlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 60 altındaydı. Fiyatlar Salı günü 16 sent yükselerek 48.23 dolardan kapandı.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 10 sent düşerek varil başına 54.17 dolara geriledi. Fiyatlar Salı günü 43 sent ya da yüzde 0.8 yükselerek 54.27 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Kasım vadeli WTI'a kıyasla 5.43 dolar primli işlem gördü. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)