E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kayıplarına tutundu---

Petrol kayıplarına tutundu

Petrol kayıplarına tutundu
21 Ekim 2019 - 08:48 borsagundem.com

Petrol yatırımcıların ticaret gelişmeleri karşısında talep görünümünü değerlendirmesiyle kayıplarına tutundu

Petrol yatırımcıların ABD – Çin ticaret anlaşmazlığında ilerleme kaydedildiğine ilişkin sinyallere karşın kötümser talep görünümünü değerlendirmesiyle geriledi.

New York'ta işlem gören petrol vadeli kontratlar geçen haftaki düşüşün ardından yüzde 0.2 geriledi. ABD'de Cuma günü yayınlanan verilere göre WTI petrolde 15 Ekim'de sona eren haftada yüzde 7.6 artan kısa pozisyonlar Eylül ortasından bu yana neredeyse üç katına çıktı. Çin'in üst düzey müzakerecisi Cumartesi günü Washington ile görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini ve iki tarafında kısmi bir anlaşma için çalıştığını belirtti.

Petrol Nisan zirvesinden beri Pekin ile Washington arasındaki ticaret anlaşmazlığı ve zayıflayan küresel görünümün talebi olumsuz etkilemesiyle yüzde 19 düştü. Çin ekonomisi geçen çeyrekte 90'lı yılların başından beri en yavaş büyüme rakamını kaydetti.

AxiTrader Asya Pasifik piyasa stratejisti Stephen Innes, “Küresel büyüme hikayesinden kaynaklı olağan bir negatif etki var. OPEC'in çoğunluğunun daha fazla üretim kısıntısına gitmek istediğinden emin değilim, yine de 2020'de mevcut seviyelerde anlaşmaları mümkün görünüyor.” dedi.

Nymex'te işlem gören Kasım vadeli WTI petrol kontratları Singapur saatiyle 11:16'da 11 cent düşüşle varili 53.67 dolardan işlem gördü.Kontrat Cuma günü 53.78 dolardan kapattı. Geçen hafta yüzde 1.7 geriledi.

Londra'da Aralık vadeli Brent petrol kontratı 19 cent düşerek 59.23 dolardan işlem gördü. Kontrat Cuma günü 59.42 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)