E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol kanunu tebliği yayımlandı---

Petrol kanunu tebliği yayımlandı

Petrol kanunu tebliği yayımlandı
22 Ocak 2014 - 08:44 borsagundem.com

Petrol arama ve işletme ruhsatı, araştırma ve yükümlükleri düzenleyen Türk petrol kanunu uygulama tebliği yayımlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan tebliğe göre, petrol arama ruhsatının alınması için açık bir sahaya yapılan ilk başvurunun kapsadığı alan Resmî Gazete'de ilan edilecek. Petrol arama ruhsat ve izin sahibi, kanun ve bu yönetmelikte yer alan hak ve yükümlülüklere ilave olarak; petrol işlemlerine
ilişkin taahhütlere girişebilecek, faaliyetlerini yüklenicileri aracılığı ile yürütebilecek. Petrol hakkı sahibi tarafından üretilen petrolden alınacak Devlet hissesi nakden ödenecek. Üzerinden Devlet hissesi
alınacak petrol, petrol sanayinde kullanılan usullerle ve ham petrol için varil, doğal gaz için de metreküp birimleriyle ölçülecek.

Tebliğe eklenen geçici maddelere göre, ilgili kanunun yürürlük tarihinden önce verilmiş olan arama ve işletme ruhsatlarına ilişkin hak ve yükümlülükler ruhsatın süresi sonuna kadar devam edecek. Tebliğ 11 Aralık 2013 tarihinden geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)