E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol için stratejik rezervler devreye girebilir---

Petrol için stratejik rezervler devreye girebilir

Petrol için stratejik rezervler devreye girebilir
24 Şubat 2022 - 12:08 borsagundem.com

Brent petrolün varil fiyatı 103 dolara kadar çıktı. Petroldeki fiyat artışı yeni önlemlerin alınmasını gündeme getiriyor.

BORSAGUNDEM.COM

Ukrayna’ya yönelik Rusya’nın müdahalesi petrol fiyatlarını yukarı tırmandırdı. Fiyattaki hızlı yükseliş özellikle petrol ithalatçılarını zorlayacak. ABD yönetimi ise krizin hafif atlatılması için alternatif tedbirleri değerlendiriyor. Olası alternatifler arasında stratejik rezervlerin devreye alınması var.

PANDEMİDE DE YAPILMIŞTI

Korona virüs pandemisi kısıtlamalarının yoğun olduğu dönemde üretim kesintileri gerçekleştirilmiş, sonrasında ekonomilerin açılmasıyla arz hızla artan talebe yetişememişti. Bu nedenle pandemi sürecinde de bu yönde adım atılmıştı.

MASADAKİ SEÇENEK

Beyaz Saray Basın Sekreteri Jen Psaki de, Ukrayna krizine bağlı olarak ABD’nin stratejik petrol rezervlerini piyasaya sürmesinin gündeme gelip gelemeyeceği yönündeki bir soruya “Bu, kesinlikle masada olan bir seçenek” yanıtını verdi.

BENZER ADIMLAR GELEBİLİR

Öte yandan Japonya ve Avustralya da benzer bir adım atabilecekleri yönünde sinyale veriyor. ABD kasım ayında, Hindistan, Japonya, Güney Kore ve Çin ile koordinasyon halinde stratejik rezervlerinden 50 milyon varili piyasaya sürmüştü.

Petrol 100 doları aştı, hisselerde ayı piyasası eğilimi

Brent petrol ve altın fırladı

Petrol fiyatlarında yukarı yönlü ivme devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)