E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol haftayı düşüşle kapatıyor---

Petrol haftayı düşüşle kapatıyor

Petrol haftayı düşüşle kapatıyor
04 Ağustos 2017 - 07:26 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de artan üretimin OPEC'in arz kısıntılarına ağır basması ile birlikte haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol fiyatları, ABD'de artan üretimin OPEC öncülüğünde küresel arz fazlasını gidermeye yönelik arz kısıntısılarının etkisini gidereceği endişeleri ile haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta fazla değişmedi ve haftayı yüzde 1.4 kayıpla geçmeye yöneldi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Çarşamba günü açıkladığı verilere göre, ABD'de Petrol üretimi Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, ham petrol stokları beklenenden daha az düştü. Pioneer Natural Resources Co.'dan Devon Energy Corp.'a, kaya petrolü üreticileri, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 2023 yılına kadar, gelecekteki işlemlerini korumak amacıyla hedge pozisyonlarını artırdılar.

Petrol, bu haftanın başında Mayıs ayından bu yana ilk kez varil başına 50 doların üzerine çıktıktan sonra, ABD'de artan üretimin, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının piyasaya yeniden denge kazandırma amaçlı üretim kısıntılarına ilişkin iyimserliği ortadan kaldırmasının ardından geri çekildi. Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, petrol traderı Andy Hall, yılın ilk yarısındaki büyük zararın ardından temel hedge fonunu kapatıyor.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisi Barnabas Gan, "Petrol rallisi halen kırılgan ve OPEC'te ya da ABD'de üretimin arttığına ilişkin bir haber, piyasaya fiyatların tekrar düşmeye başlayabileceğine ilişkin güçlü bir işaret olabilir" dedi ve "Son dönemde görülen fiyat artışlarının çoğu büyük ölçüde, ABD'de petrol talebinin artacağına ilişkin beklentilerden kaynaklandı" şeklinde görüş bildirdi.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1 sent düşerek, Hong Kong saati ile 09:41'de varil başına 49.02 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 66 altındaydı. Fiyatlar Perşembe günü 56 sent ya da yüzde 1.1 düşüşle 49.03 dolardan kapandı.

Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 3 sent düşerek 51.98 dolara indi. Kontrat Perşembe günü 35 sent ya da yüzde 0.7 düşerek 52.01 dolardan kapandı. Fiyatlar bu hafta yüzde 1 düştü. Küresel gösterge Brent petrolü, Ekim vadeli WTI'a kıyasla 2.81 dolar primli işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)