E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin ekonomisinde zayıflama sinyalleri petrolü baskılıyor---

Çin ekonomisinde zayıflama sinyalleri petrolü baskılıyor

Çin ekonomisinde zayıflama sinyalleri petrolü baskılıyor
01 Ağustos 2022 - 09:02 borsagundem.com

Petrol, zayıf Çin verilerinin talebi azaltabileceğine dair endişeleri artırmasının ardından haftaya prim kaybederek başladı.


Petrolde tüm dikkatler OPEC+ toplantısına çevrilirken, Çin'den gelen zayıf veriler petrol fiyatları üzerinde haftanın ilk işlem gününde aşağı yönlü bir baskı yarattı.

ABD ham petrolü Temmuz ayında neredeyse yüzde 7 düştükten sonra haftanın ilk işlem günü 97 doları gördü. Brent petrol ise 103 doların altında.

Çin imalat sanayide daralma

Bugün yayınlanan verilere göre, Japonya imalat faaliyetindeki büyüme yavaşladı. Ayrıca Çin’de imalat göstergeleri temmuzda beklenmedik bir şekilde daraldı ve Covid-19 salgını ekonomik toparlanmayı tersine çevirdi.

Çin’de satınalma yöneticileri endeksi (PMI) 50,2’den 49’a düştü. Endeksteki 50’nin üzerindeki değerler bir önceki aya göre genişlemeye işaret ederken altındaki değerler daralma anlamına geliyor.

Commonwealth Bank of Australia Madencilik ve Enerji Emtiaları Araştırma Direktörü Vivek Dhar, "Çin'in imalat PMI'ındaki düşüş, muhtemelen petrol fiyatlarındaki düşüşün merkezinde yer aldı" dedi. Dhar, Çin'deki durumun, küresel emtia tüketiminin zayıflamaya devam edeceği endişesini yeniden canlandıracağını söyledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve birlikte hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+, bu haftaki toplantıda ABD'nin daha fazla arz talebine rağmen Eylül ayı için petrol arzını sabit tutmayı değerlendirecek.

Petrol piyasalarında OPEC+ toplantısından sınırlı bir üretim artışı kararı çıkabileceği ifade ediliyor.

OPEC+ geçen ayki toplantısında Temmuz ve Ağustos ayı için daha önce açıkladıkları günlük 648 bin varillik üretim artışı hedeflerini değiştirmeden uygulamayı kararlaştırmıştı. 

Demir cevheri 120 doların üzerinde

 

ABD'de sondaj kule sayısı arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)