E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol haftaya düşüşle başladı---

Petrol haftaya düşüşle başladı

Petrol haftaya düşüşle başladı
15 Nisan 2019 - 08:53 borsagundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısının artmasının ardından haftaya düşüşle başladı

Petrol fiyatları, son üç yılın en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmesinin ardından, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısındaki artışın rallinin ateşini düşürmesi ile birlikte haftaya gevşek bir tonda başladı.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki altı haftada yüzde 14'ün üzerinde değer kazanmasının ardından yüzde 0.8 kadar düştü. Petrol sahası hizmetleri tedarikçisi Baker Hughes'ın Cuma günü açıkladığı verilere göre, ABD'de aktif petrol sondaj kuyusu sayısı altı haftalık düşüşün ardından üst üste ikinci haftayı da artışla tamamladı. Ham petroldeki düşüş, şirket karları ve Çin ekonomik verilerinin ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeleri azaltmasının ardından Asya hisse senetlerinin Pazartesi günü altı ayın zirvesine çıkmasına rağmen gerçekleşti.

Ham petrol bu yıl, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretimi kısması ve İran, Venezuela ve Libya'daki planlanmamış üretim düşüşlerinin de arzı daha da sıkılaştırmasının ardından yüzde 40 civarında ralli yaptı. Ancak, talep görünümü, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) geçen hafta 2019 yılı büyüme tahminini son 10 yılın en düşük seviyesine indirmesi ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) talep projeksiyonlarının düşürebileceği uyarısının ardından pek de olumlu değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)