E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarını aşağı çeken nedenler---

Petrol fiyatlarını aşağı çeken nedenler

Petrol fiyatlarını aşağı çeken nedenler
04 Ağustos 2021 - 08:08 borsagundem.com

Delta varyantının küresel talepte toparlanmayı yavaşlatacağı endişeleri petrol fiyatlarını aşağı çekiyor

Korona virüsün hızla yayılan Delta varyantının küresel petrol talebinde toparlanmayı yavaşlatacağı endişeleri petrol fiyatlarını bu sabah da aşağı çekiyor.

Petrol fiyatları haftanın ilk iki gününde yaşanan sert düşüş ile 21 Temmuz'dan bu yana görülen en düşük seviyeleri test ettiler.

Bu sabah da ICE'de Ekim vadeli Brent petrolü 72,02 dolar/varil seviyesine kadar geriledi. Şu sıralarda ise düne göre 3 cent artışla 72,44 dolar seviyesinde.

NYMEX'de Eylül vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı düne göre 12 cent düşüşle 70,44 dolardan işlem görüyor.

Analistler, petrol talebinin tepe yapması beklenen yaz sezonunda Delta varyantının yayılmaya devam etmesinin ekonomide normalleşmeyi yavaşlatacağı ham petrol talebini baskı altına alacağı endişelerinin ön planda olduğunu vurguluyorlar. Bununla birlikte Umman Körfezi'nde geçtiğimiz hafta bir İsrail tankerine düzenlenen saldırı ve dün bir tankerin kaçırıldığı haberlerinin gelmesinin tırmandığını jeopolitik gerilimin talep endişelerini biraz bastırdığı da ifade ediliyor.

DOE PETROL STOKLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Amerikan Petrol Enstitüsü(API) tarafından açıklanan verilerde yaşanan düşüşün ardından, ABD Enerji Bakanlığı(DoE) Enerji Bilgi Yönetimi (EIA)  tarafından bugün açıklanacak verilerde de aşağı yönlü hareket bekleniyor.

WSJ anketinde, DoE petrol stoklarında 2,7 milyon varil düşüş olacağı tahmin ediliyor. Geçen hafta stoklarda 4,1 milyon varil düşüş yaşanmıştı.

API'nin dün akşam açıkladığı verilerde stoklarda 879 bin varil düşüş olduğu belirtildi.

DoE benzin stoklarında 1,6 milyon varil düşüş beklenirken, damıtılmış ürün stoklarında 0,5 milyon varil düşüş tahmin ediliyor. API benzin stoklarında 5,75 milyon varil, damıtılmış ürün stoklarında 717 bin varil düşüş açıklamıştı.

Sektörde kapasite kullanım oranının yüzde 91,1'den yüzde 91,5'e çıkacağı öngörülüyor.

Altında bekleyiş sürüyor

 

Asya borsalarında pozitif seyir

 

Boeing Starliner’ın test uçuşunu ikinci kez erteledi

 

BioNTech için müthiş gelişme! Tam onay geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)