E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında yukarı hareket sürüyor---

Petrol fiyatlarında yukarı hareket sürüyor

Petrol fiyatlarında yukarı hareket sürüyor
02 Haziran 2021 - 08:32 borsagundem.com

OPEC+'nın petrol arz anlaşmasına yüksek bağlılık göstermeye devam etmesi ve üretimi kademeli artırma planlarında değişiklik yapmaması petrol fiyatlarına destek vermeye devam ediyor.

OPEC+ toplantısında petrol arz anlaşmasına bağlılık kararı çıkması ve üretimi kademeli artırma planlarında değişiklik olmaması ile petrol fiyatları desteklenirken, yaz aylarında talebin güçlenmesi ile birlikte arz açığının artacağı, stokların daha hızlı eriyeceği beklentileri de yükselişin sürmesine katkıda bulunuyor.

ICE'de Ağustos vadeli Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 70,95 dolar seviyesine kadar yükseldi ve şu sıralarda düne göre 16 cent artışla 70,41 dolar seviyesinde.

NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 67,99 dolara kadar yükselişin ardından düne göre 13 cent artışla 67,85 dolar/varilden işlem görüyor.

Analistler Brent petrolü için direncin 70,75 dolar/varil olmaya devam ettiğini ve bu seviyenin geçilmesi halinde 71,38 dolar/varil direnci bulunduğunu ifade ediyorlar.

OPEC toplantısı sonrası petrol uçtu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)