E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında yatay seyir---

Petrol fiyatlarında yatay seyir

Petrol fiyatlarında yatay seyir
16 Ekim 2023 - 09:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları yeni haftada yatay seyir izliyorlar. Petrol fiyatlarının yatay seyre dönemsini sağlayan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın bölgeye yayılmaması için yaptığı temaslar oldu

Petrol fiyatları, yatırımcıların İsrail-Hamas çatışmasının diğer ülkeleri de etkileyip etkilemeyeceğini görmeyi bekledikleri ortamda yatay seyir izliyorlar.

ICE'de Brent petrolü Cuma gününe göre 1 sent artışla 9090başına 90,90 dolara seviyesinden işlem görürken, NYMEX'de Batı TeksasI ham petrolü 8 sent düşüşle varil başına 87,61 dolar seviyesinde.

Yatırımcıların Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir çatışma olasılığını fiyatlamasıyla her iki gösterge de Cuma günü yaklaşık %6 yükselerek Nisan ayından bu yana en yüksek günlük kazançlarını yaşamışlardı.

NS Trading'in başkanı Hiroyuki Kikukawa, "Yatırımcılar, İsrail'in Gazze'nin kuzey yarısında yaşayanlara güneye kaçmalarını bildirdiği 24 saatlik sürenin ardından henüz geniş çaplı bir kara saldırısı başlamamışken çatışmanın etkisini anlamaya çalışıyor. Petrol üreten ülkeleri kapsayabilecek etki bir ölçüde fiyatlara yansıtıldı, ancak gerçek bir kara işgali gerçekleşir ve petrol arzını etkilerse, fiyatlar kolayca varil başına 100 doları aşabilir" dedi.

Petrol fiyatlarının yatay seyre dönemsini sağlayan ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın bölgeye yayılmaması için yaptığı temaslar oldu.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında artış

 

Küresel petrol üretimi değişmedi

 

Küresel petrol arzı günlük 270 bin varil arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)