E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında sert düşüş---

Petrol fiyatlarında sert düşüş

Petrol fiyatlarında sert düşüş
19 Mart 2021 - 10:01 borsagundem.com

Dünyanın en büyük petrol üretici ABD'deki petrol stoklarındaki artış ve ABD-Çin geriliminin baskıladığı petrol fiyatlarında düşüş bugün de devam ediyor.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin ham petrol stoklarında yaşanan artışın etkisiyle petrol fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Brent petrolün varil fiyatı, dün yüzde 8'in üzerinde düşüşle 62 dolara kadar geriledi. Fiyat, bugün de 62 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise yüzde 7'den fazla değer kaybederek 59 dolara kadar indi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) verilerine göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında geçen hafta 2,4 milyon varil artış yaşandı ve aralık ayından bu yana en yüksek seviye görüldü.

Amerikan Petrol Enstitüsü stoklarda 1 milyon varillik düşüş öngörürken, piyasa beklentisi yaklaşık 2,7 milyon varil artacağı yönündeydi.

Uluslararası Enerji Ajansı ise petrol talebinin 2023 yılına kadar Kovid-19 salgını öncesi seviyelere dönmesinin beklenmediğini açıklamıştı.

Gedik Forex tarafından hazırlanan analizde, "Petrol fiyatları dünkü sert düşüşün ardından bu sabah hafif alıcılı. Bu hafta, Uluslararası Enerji Ajansı yayınlamış olduğu raporunda, kısa vadede petrol için güçlü bir tablo çizmedi. Talebin 2023 yılında ancak 2019 yılındaki seviyelere gelebileceğini ifade etti. Avrupa'da yeniden kapanmalar başladı. Bu hafta İtalya'dan gelen kapanma haberinin ardından dünde Fransa kapanma haberiyle piyasaların karşısına çıktı. Aşı konusunda ise Almanya'da bazı eyaletlerin başbakanları, Avrupa Birliği’nde üretilen aşıların ihracatının durdurulmasının düşünülmesini istediğini belirtti. Bu gelişmeler fiyatları baskıladı ve sert satışlara neden oldu. Bugün için tepki yükselişi izleniyor ancak fiyatlamalarda hassasiyet sürüyor. Brent petrol için 62,49$ - 61,40$ - 59,79$ destekler, 64,70$ - 65,93$ - 67,35$ dirençler" denildi.

Altında düşüş baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)