E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında İran baskısı---

Petrol fiyatlarında İran baskısı

Petrol fiyatlarında İran baskısı
27 Mayıs 2021 - 08:11 borsagundem.com

İran'ın petrol arzını artırmasının önünün açılacağı endişeleri fiyatları baskılıyor

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, ABD ile İran arasında yaptırımların kaldırılması ve 2015 nükleer anlaşmasına dönüm için sürdürülen dolaylı görüşmelerin İran'ın petrol arzını artırmasının önünü açacağı endişeleri petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Yaz aylarında küresel petrol talebinde hızlı toparlanma beklentisi olsa da İran'ın petrol arzının 1 milyon varil/gün veya daha fazla artmasının yolunu açacak bir anlaşmanın yarattığı endişe bu sabah ICE'de Temmuz vadeli Brent petrolünün varil fiyatını 44 cent düşüşle 68,43 dolara çekti.

NYMEX'de Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü de düne göre 36 cent düşüşle 65,85 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor.

Citi analistleri, OPEC+'nın Haziran ayında petrol arzını 700 bin varil/gün artıracağını, ancak Temmuz ayı için planlanan 840 bin varil/günlük artışın sorgulanır hale gelebileceğine işaret ediyorlar. JP Morgan ise yılsonuna kadar İran'ın üretimini 500 bin varil/gün ve Ağustos 2022’ye kadar 500 bin varil/gün daha yükseltmesini bekliyor.

Kripto paralar yeniden değer kaybetti

 

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Asya piyasalarında satışlar ağır basıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)