E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Petrol fiyatlarında güçlü seyir sürüyor---

Petrol fiyatlarında güçlü seyir sürüyor

 Petrol fiyatlarında güçlü seyir sürüyor
09 Haziran 2022 - 08:21 borsagundem.com

ABD'den gelen stok verilerinin petrol piyasasında sıkılaşma sinyalleri vermesinin ardından petrol fiyatlarında güçlü seyir sürdü.

Petrol ABD'den gelen stok verilerinin ardından 3 aylık zirve seviyelerini korurken, fiyatların geldiği seviye enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri canlandırdı.

ABD ham petrolü 122 dolar seviyesinden işlem görürken, Brent petrol de 124 dolar seviyesine yükseldi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin açıkladığı verilere göre ham petrol stokları Mart başından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, akaryakıt stokları ise 8 yılın en düşük sürüş sezonu seviyesini gördü.

Ülkede akaryakıt fiyatlarındaki rekor seviyeler de devam etti. Petrol fiyatındaki artışın akaryakıt istasyonlarına yansıması sonucu ABD'de benzinin galon fiyatı, 5 doların üstüne tırmandı.

ING Groep NV Emtia Strateji Direktörü Warren Paterson ABD'de açıklanan akaryakıt stoklarındaki seviyenin genelde sürüş sezonu sonlarında görülen seviyeye yaklaştığına, ancak daha sürüş sezonunun tamamlanmadığına dikkat çekti. Paterson, önümüzdeki dönemde rafine edilen ürünlerde sıkılaşmanın süreceğini öngörürken, ham petrol fiyatlarında yukarı yönlü ivme görülebileceğini söyledi.

Kanada'dan Rus petrol ve gazını hedef alan yeni yaptırımlar

 

Artan petrol fiyatlarının suçlusu Amerikan Doları mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Globsis09 Haziran 2022 10:33

    Abd (barrons)  isterse petrol fiyatları bir gecede 30 dolara iner dünyada yeterli petrol ve abd izin verirse petrol üretecek ülke  var petrol kıtlığı yok hiçbir şeyin kıtlığı yok para basıp emtia fiyatlarını sürekli manipülasyonla artırarak gıda ve ham madde maliyetlerini artırdılar. Büyük bir global enflasyonist sistem yaratarak servet transferi yapılıyor, dünyada büyük fakir kitleler oluşturulup borçlandırılıp kendilerine köle ve istemedikleri hükümetlere karşı silah gibi kullanılacak bunlar. 

  • Bik09 Haziran 2022 08:28

    Benzin ve motorinde yakında 30₺ üzeri fiyatlara alışmalı.