E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında dengelenme çabası---

Petrol fiyatlarında dengelenme çabası

Petrol fiyatlarında dengelenme çabası
24 Haziran 2022 - 08:55 borsagundem.com

Resesyon endişelerinin baskısını yoğun bir şekilde hissen petrol piyasasının haftanın son işlem gününde fiyatlarda dengelenme çabası dikkat çekti.

ABD ham petrolü bu hafta yüzde 5'e yakın düşüş kaydetti. Haftanın son işlem gününde ise ABD ham petrolü ve Brent'te yatay fiyatlama izlendi. ABD ham petrolü 104 doların üzerinden işlem görürken, Brent petrol de 110 dolara yaklaştı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın resesyon olasılığı ile ilgili değerlendirmeleri petrol piyasasında bu hafta fiyatlamalara yön veren temel unsurlardan biri oldu.

Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde düzenlenen oturuma katılan Powell, iş gücü piyasasının sürdürülemez derecede ısındığına işaret ederek, sürdürülebilir maksimum istihdama dönülmesine ihtiyaç olduğunu ve bunun için enflasyonun düşürülmesi gerektiğini anlattı.

İş gücü piyasasını etkilemeden enflasyonu düşürmenin çok daha zor hale geldiğine dikkati çeken Powell, enflasyonu kontrol altına alırken güçlü bir iş gücü piyasasına sahip olmanın mümkün olduğunu belirtti.

Bakır ve demir fiyatlarında sert düşüş

 

Resesyon endişeleri bakır fiyatlarını baskılıyor

 

Körfez ülkelerinin bütçe dengesi için kaç dolarlık petrole ihtiyaç duyuyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)