E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükseliyor---

Petrol fiyatları yükseliyor

Petrol fiyatları yükseliyor
17 Şubat 2014 - 08:54 borsagundem.com

WTI petrol, iyileşen ABD ekonomisinin talep görünümünü desteklemesiyle yükselişe geçti

Batı Teksas ham (WTI) petrolü, iyileşen ABD ekonomisinin talep görünümünü desteklemesiyle, son 3 günün ilk yükselişini kaydetti.

Vadeliler New York'ta yüzde 0.7 kadar artarak, 5. haftalık kazancını genişletti. Thomson Reuters/ Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi bu ay 81.2 puanla, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin 80.2 puan olan tahminlerinin üstünde çıktı. 

"Genel olarak ekonomi hakkında iyi bir his var," diyen Sidney merkezli Barratt's Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Petrol 100 dolar seviyesine tutundu ve eğer fiyatlar burayı geçerse, o zaman daha da yukarı çıkar," şeklinde görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI kontratı 74 sent yükselişle Nymex'te varil başına 101.04 doları buldu ve Singapur saatiyle 13:30'da varil başına 100.68 dolardan işlem gördü. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 84 altında seyretti. Fiyatlar bu yıl yüzde 2.3 artış gösterdi.

ABD'de piyasalar bugün Başkanlar Günü nedeniyle tatil olacak.

Nisan vadeli Brent kontratı 2 sent düşüşle Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 109.06 doları gördü. 14 Şubat'ta 8.95 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark 8.76 dolar olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)