E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yeni haftada düşüşte---

Petrol fiyatları yeni haftada düşüşte

Petrol fiyatları yeni haftada düşüşte
28 Kasım 2022 - 09:43 borsagundem.com

Petrol fiyatları aralık ayından bu yana görülen en düşük seviyeleri test etti

Çin'de halkın Sıfır-KOVID politikalarına karşı başlattığı protesto gösterilerinin petrol talebini düşüreceği yönündeki değerlendirmeler ve yatırımcıların G7'nin Rus petrolüne fiyat sınırı uygula planları öncesinde ihtiyatlı hareket etmek istemeleri uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını aşağı çekti.

OPEC+'nın 4 Aralık toplantısı öncesinde bir kısım yatırımcıların piyasayı uzaktan izlemeyi tercih etmeleri de düşüşte rol oynadı.

ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu saban 81,06 dolar ile aralık ayından bu yana görülen en düşük seviyeleri test etti. Şu sıralarda fiyat cuma gününe göre yüzde 2,55 düşüşle 81,50 dolar/varil seviyesinde.

NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 73,82 dolar seviyesinin test edilmesinin ardından cuma gününe göre 1,97 dolar düşüşle 74,31 dolardan işlem görüyor.

Analistler Brent petrolünde fiyatın 78,30 dolar/varil seviyesine kadar gerileyebileceğine işaret ediyorlar. Yukarı hareketlerde ilk direnç 82,35 dolar/varil, buranın üzerinde 84,28 dolar seviyesi bulunuyor.

Sosyopolitik riskler gündemi meşgul edebilir

 

VBT Yazılım’da yüklü hisse satışı hazırlığı

 

LME, iki haftaya nikel işlemlerini Asya saatinde yeniden başlatmayı planlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)